“Een kind… Fonkelend van vreugde!”

Tja, daar is het mij als kindercoach om te doen: een kind, vol zelfvertrouwen zien stralen doordat het zich bewust is van zijn eigen, unieke kracht en kwaliteit.

Josine_irmahartog_rondefotoOver mij

Samen met mijn man Herman, zoon Ramses (9 jaar) en hond Pinter, wonen wij heerlijk buiten aan het uiterste randje van Haarlem, met voor ons alleen bos en duinen die ons nog scheiden van de zee. Gezegend voel ik me, om op deze mooie plek te wonen, zo dicht bij de natuur. Ik zet deze dan ook graag in tijdens mijn coaching met de kinderen…..

Al sinds mijn prille jeugd heeft de podiumkunst een grote rol gespeeld in mijn leven. Op mijn zesde raakte ik verslingerd aan klassiek ballet en op mijn elfde werd ik aangenomen op het Koninklijk Conservatorium voor Ballet in Den Haag. Het was tijdens de drama/ expressielessen daar, dat ik de liefde voor theater ontdekte en besloot actrice te willen worden.
Dat bleek een goede keuze, want spelen is nog steeds mijn lust en mijn leven!

Sinds mijn afstuderen aan de toneelacademie in Maastricht heb ik in allerhande films (o.a. de Eetclub), TV series (o.a. Intensive Care) en theaterproducties (o.a. het Verlies van Nicci French) gespeeld.
Een aantal jaar geleden voelde ik naast het spelen, de behoefte om de opgedane kennis en ervaring door te geven aan jonge acteurs in spe. Ik kreeg de mogelijkheid stem- en voordrachtlessen te geven op een acteursschool in Amsterdam en daar is mijn liefde om met kinderen te werken ontstaan. Ik genoot van het pure, hun onbevangenheid en gedrevenheid.

“Theater en kind…………

een gouden combinatie!”

Bij sommige kinderen merkte ik echter dat zij zich niet volledig konden uiten omdat zij geblokkeerd leken. Zoals wij acteurs plachten te zeggen: ‘Het stroomde niet lekker door’. Ik wilde ze uit dat hoofd en weer in dat lijf hebben!
Toen bleek maar weer eens dat met het toepassen van praktische theatertechnieken bergen verzet kunnen worden als het gaat om een goed lichaamsbewustzijn, goede houding, ademhaling, stem en presence en er daarmee een enorme BOOST gegeven kan worden aan het zelfvertrouwen van (jonge) kinderen. En daar wilde ik iets mee!

Mijn liefde voor kinderen heb ik nu verenigd met mijn passie voor theater!

Ik werk in mijn kindercoach-praktijk Alles Stroomt, samen met het kind aan inzicht en bewustzijn. Daarbij reik ik praktische, creatieve handvatten aan, zodat het kind weer met een stralende blik, de toekomst tegemoet kan treden . En als onderdeel van dit traject zet ik de kracht van het theater in. Niet met de bedoeling een voorstelling te maken, maar puur door spelvormen het kind te laten voelen dat het vrij kan zijn!

Opleidingen:

* Toneelacademie Maastricht
* Kindercoachopleiding ‘De Magie van Kindercoaching’ van Jeanette Bakker, grondlegger van het kindercoach-vak in Nederland

Beroepsorganisatie:

Daarnaast ben ik aangesloten bij Adiona, de beroepsorganisatie voor kindercoaches en kinderyogadocenten.
adiona_keurmerk_beroepsorganisatie_kindercoach