“Er bestaan geen ouders die niet heimelijk

in hun kinderen iets bijzonders zien.

En ze hebben gelijk, de mogelijkheden zijn onbeperkt.”

Godfried Bomans

Ieder kind is prachtig. En elk kind bezit eigen, unieke kwaliteiten die het zo bijzonder maken. Alleen voelt niet ieder kind dit zo. Of is dit gevoel door omstandigheden (even) kwijtgeraakt. Het kind zit niet lekker in zijn vel door omstandigheden thuis, bijvoorbeeld door een scheiding. Of misschien voelt het zich vaak boos of verdrietig omdat het op school niet lekker loopt, de druk niet aankan, (faal)angstig is, of misschien wel te maken heeft met pesten.

Ik wil samen met het kind terug gaan naar de basis. Naar de innerlijke kracht die ieder kind bezit.

‘Mijn achtergrond ligt bij theater en ik weet uit ervaring dat acteren (dus spelen) een kind weer vrij kan maken. Het een gevoel kan geven dat ‘alles weer stroomt’ en een perfect hulpmiddel kan zijn om zelfbewustzijn te creëren en vertrouwen te krijgen in zichzelf en de wereld om hem heen. Dan komt het moment waarop het kind zegt:

allesstroomt_kindercoaching1Hé dit ben ik!
Dit is mijn stem. Hoor mij!
Dit is mijn lijf. Zie mij!
Ik ben ik, en dat is goed!

In mijn kindercoachpraktijk Alles Stroomt, werk ik samen met het kind aan inzicht en bewustzijn, zowel individueel als in groepjes. Dit doe ik door te luisteren en samen kijken we naar wat het kind nodig heeft. Wat ging er niet zo goed in het verleden, maar wat juist wel? Hoe willen we het niet? Maar vooral: hoe willen we het in de toekomst wel!

Positiviteit staat voorop en ik werk toekomst- en oplossingsgericht. In mijn coaching reik ik praktische en creatieve handvatten aan, zodat het kind weer met een stralende blik de toekomst tegemoet kan treden. En als onderdeel van dit traject zet ik de kracht van het theater in. Niet met de bedoeling een voorstelling te maken, maar puur door spelvormen het kind laten voelen dat het vrij kan zijn!

Het kind heeft zijn unieke kracht hervonden. Een kracht die ieder kind bezit en het verdient gezien te worden!

adiona_keurmerk_beroepsorganisatie_kindercoach